Karlshamn

Körlärare slipper åtal

Förundersökningen läggs ner mot den körlärare som satt med i bilen när hans körskoleelev åkte fast i en nykterhetskontroll i Karlshamn.

Läraren går fri eftersom det inte går att bevisa att han kände till elevens tillstånd.

Det var på skärtorsdagen som kvinnan och läraren var ute och övningskörde i centrala Karlshamn, när bilen vinkades in för en nykterhetskontroll.

0,5 promille
Den 18-åriga eleven fick blåsa och alkometern visade att hon hade 0,5 promille alkohol i blodet. Kvinnans körkorttillstånd drogs in på platsen och hon står i dag åtalad för rattfylleri.

Läraren som satt med i bilen misstänktes till en början för medhjälp till rattfylleri. Nu när polisen lagt ner förundersökningen mot honom är han lättad.

Monterar in alkolås
Han säger till Sveriges Radio Blekinge att han upplevt hela historien som ytterst olustig och att ha dessutom tycker synd om tjejen.

Själv ska körläraren nu montera in alkolås i sina bilar, för att undvika att en liknande händelse kan upprepas i framtiden.

Medhåll av polisen
Enligt läraren borde alla bilar på en körskola utrustas med alkolås och han är kritisk till att STR, Sveriges trafikskolors riksförbund, bara kräver att skolorna ska ha alkolås i minst en av sina bilar.

Förundersökningsledaren Bo Olsson vi Blekingepolisen håller med om att fler bilar borde utrustas med alkolås.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se