Torsdag 7 maj 2009

Idag är det torsdag och vi fortsätter prata om tv i olika former. Har du något favoritprogram på tv förresten? Och vilket program avskyr du? Förutom tv-prat så ska vi bland annat tävla och så besöker Katarina Larsson Frejaskolan i Gnesta där man jobbar med en EU-kampanj. Du får också träffa och höra finalist nummer fyra i musiktävlingen, Svensktoppen nästa, Henning Ejnefjäll, från Nyköping.

Idag är det jag Fredrik Lorenzoni som står i studio 1 i radiohuset i Eskilstuna. Jag och Katarina Larsson håller dig sällskap under morgonen fram till klockan tio. Godmorgon!

04.43 - På cykel till jobbet och inser att jag skulle vilja ha haft både mössa och handskar på mig. Det var en kylig morgon idag.

06.15 - Tjoho! Idag fick jag väcka någon. På riktigt. För ofta när vi ringer och ska få upp någon intet ont anande person så är denne någon ju redan uppe. Men Jonas Pettersson i Eskilstuna som fyller 36 år idag, han blev väckt. Jobbarkompisarna tyckte att han skulle upp i tid så att han hann baka en tårta att ta med sig till jobbet. Jonas lät lite skeptisk till tårtbakning men man vet ju aldrig.

06.45 - Vi pratar ju tv i olika former den här veckan i Morronskiftet och då kan man ju undra hur just du kollar på tv? Sitter du och slöar i tv-soffan eller tittar du aktivt på ett visst program och sen stänger du av? Och har du något hatprogram? Och vilket program får du bara inte missa? Hör av dig hit vetja! Ring vår telefonsvarare: 016-16 16 16

06.50 - Först en solig förmiddag och sen mulnar det på och vi får en del regn. Så kan man nog sammanfatta dagens väderprognos av Lisa Frost på smhi.

07.16 - Katarina Larsson är på gång att åka till Frejaskolan i Gnesta för att måla flörtkulor. Gröna ska dom vara dessutom, för just gröna flörtkulor finns inte att få tag på just nu och dom behövs i en EU-kampanj som drar igång på lördag när det är Europadagen. Låter skumt, men du får höra mer om det här efter klockan nio idag.

07.40 - Nu är det dags för tävling igen. Du ska lista ut vem jag pratar om och när du tror dig veta vilken person det handlar om så ringer du hit på telefon: 016-17 54 00

Ledtrådar:

  • Vi söker en person som inte är så lång.
  • Den vi söker är känd för att vara snäll.
  • Bor med sin familj men umgås dagligen med sina kompisar, en liten, ofta rädd person och en hårdhudad vanemänniska.

Svar: Bamse, världens starkaste björn

08.13 - Nu ringer jag upp Anders ”Ankan” Parmström och tar ett litet snack om kvällens match i ishockey-VM. Ska vi krossa Tjeckien eller inte? Ankan gissar på straffläggning men att vi i slutändan står där på isen som segrare. Imorgon tar vi reda på om han hade rätt.

08.40 - Den 23 maj är det länsfinal i Sveriges Radios musiktävling, Svensktoppen Nästa. Och den här veckan så får vi besök av dom fem finalisterna som alla kommer till studion för en pratstund. Idag är det dags för finalist nummer fyra, Henning Ejnefjäll från Nyköping, som deltar med sin låt, ”Det blåser på sjön”. Men vem är han då, den där Henning? Det tar vi reda på nu.

09.09 - Nu ska det handla om barnarbete här i Morronskiftet. På sätt och vis i alla fall. Katarina Larsson har åkt till Frejaskolan i Gnesta där man idag målar flörtkulor. Gröna. För just gröna flörtkulor var det svårt att få tag på nu när dom behövs som bäst. Visst låter det konstigt, men det handlar om miljö, EU och en rätt rolig idé. Lyssna så får du höra.