Tisdag 12 maj 2009

Idag är det tisdag och vi tar ett ordentligt tag i veckans tema som är mat. Katarina Larsson åker till Katrineholm och träffar kocken Tommy Myllymäki. Han började sin karriär på en italiensk restaurang i Flen och 2007 blev han årets kock. Rabarber är vårt landskaps första årliga odlade primör, i helgen drar det ihop sig till rabarberfestival i länet. Jag ringer Bie Siepel som vet mer.

06.00-07.00  Ingen väckning!? Jag ber lyssnarna om hjälp, och vips så ringer Patrik och ber mig ringa och väcka Charlotta i Lid utanför Nyköping som har namnsdag. Hon berättar om sina morgonbestyr som till största delen går ut på att väcka tre tonårsbarn, och det var inte det lättaste. Ikväll avgörs det om Malena Ernman går vidare till final i Eurovison song contest. Carolina Norèn finns på plats i Moskva för Sveriges Radios räkning och rapporterade senaste nytt.

07.00-08.00 Katarina Larsson är alltid på väg. Den här morgonen styr hon bilen mot Katrineholm, där hon ska träffa kocken Tommy Myllymäki. I dagens KLARA FÄRDIGA GÅ ska Kerstin Svenson träffa några elever i Flen som läser svenska för invandrare på SFI. Dom deltar i ett integrationsprojekt där dom får prova på olika idrotter.

08.00-09.00 Årtalet heter tävlingen som vi kör i Morronskiftet på tisdagar, det gäller att klura ut vilket år vi söker med hjälp av lite ledtrådar. Själv är jag så oootroligt dålig på det här med årtal, kommer knappt ihåg vilket år jag är född, 1964 eller 1954 !? hmm En som hade koll på året var Margaretha Högberg i Oxelösund, hon blev morgonens vinnare. Rätt svar:1954 

Hemma hos föräldrarna i Katrineholm träffar Katarina kocken Tommy Myllymäki, som berättar att han inte lever som han lär det blir ofta bara kaffe och mackor. Själv så sneglar jag längtansfullt mot min smörgås med stekt ägg på.

09.00-10.00 Du har väl säkert varit  på festival någon gång, men det är frågan om du varit på en rabarberfestival. Bie Seipel berättade om festivalen i Mariefred senare i maj. Jag är lite dålig på att ta hand om mina rabarber, väntar gärna lite för länge med att äta dom. Och när jag väl gör det då är det som att bita i en träbit bläää! Nu måste jag gå hem och och ladda för morgondagen. Hej då!