Finalisterna

Årets fem finalister är:

1. Lovisa Haglund
2. Danne & Janne
3. Nicklas Hjertman
4. Joakim Nyman Östlund
5. Sebastian Roos

Lovisa Haglund, Norrköping


Rösta med nummer 011-495 42 61


Lovisa Haglund är 21 år och kommer ursprungligen från Tyresö söder om Stockholm. Sedan ett år tillbaka bor hon i Norrköping där hon studerar Grafisk design & kommunikation på Campus. Lovisa har sedan länge haft ett stort musikintresse. Under sin uppväxt har hon bl.a. sjungit i kör, gått i musikklass och lärt sig spela piano och gitarr. När Lovisa avslutade sin utbildning på Musiker & Artistgymnasiet Rytmus visste hon att hon alltid ville syssla med musik i någon form. Idag skriver hon sina egna låtar i poppig singersongwriter stil och influeras av artister som David Gray, Calaisa och Håkan Hellström.

Daniel Hjelm och Johannes Hällgren, Rimforsa


Rösta med nummer 011-495 42 62


Daniel och Johannes har gått en musikinriktning på Liljeholmens Folkhögskola i snart ett år nu. Daniel är snart 30 år och Johannes är 25. Daniel tog tjänstledigt ett år från sitt jobb som kyrkogårdsvaktmästare i Småland för att lära sig mer om musik och få sjunga lite mer på heltid. Han har sjungit i lite olika sammanhang de senaste åren där hemma. Johannes är en go ”gubbe” från Dalarna som till skillnad från Daniel har fått musiken i blodet genom modersmjölken. Han spelar klassisk gitarr på skolan och har tagit ett avbrott från plugget till sjukgymnast, ville satsa på musiken ett tag. De fann varandra redan när de sökte hit till skolan och blev goda vänner.

Nicklas Hjertman, Svärtinge


Rösta med nummer 011-495 42 63


Nicklas Hjertman är 31 år och försörjer sig som snickare. Han bor i Svärtinge med sin fru och två små grabbar. Det något omtumlande och glädjande beskedet över att få medverka i ”Svensktoppen nästa” leder honom ett steg den stora drömmen - att få nå ut med sin musik och i bästa fall kunna spela på heltid. De musikaliska rötterna finns i den svenska vistraditionen och han låter sig gärna inspireras av bland annat Cornelis, Bellman och Taube. På senare tid har han även upptäckt Johnny Cash. Låten ”Faller” handlar om styrkan i att kunna släppa taget om allt och våga falla för en människa. Han skrev låten, tillägnad sin fru, på Alla hjärtans dag i år.

Joakim Nyman Östlund, ÅtvidabergRösta med nummer 011-495 42 64


Joakim har spelat piano och komponerat sedan lekskolan. Det är en passion för livet. De senaste åren har det tagit god fart sedan han fått goda vänner i Åtvidaberg, dit han och familjen flyttade för snart tre år sedan. Vänner som är musiker och som tillsammans med Joakim får saker att hända. Han själv är inte yrkesmusiker, men skulle gärna arbeta mer med musik. Han gör olika sorters musik. Sång och piano, ösig musik, elektronisk, jazzig, mer renodlat klassiska pianostycken. Han bor med sin fru Therese och pojkar Valdemar och Måns i ett mysigt hus där de trivs fantastiskt bra.

Sebastian Roos, Norrköping


Rösta med nummer 011-495 42 65


Sebastian Roos är en 1981 års utgåva som intresserade sig för musik redan innan första tanden hunnit växa fram. Började med fiol i 4-5-årsåldern sedan har det rullat på med saxofon, gitarr, bas och trummor. Spelar sedan 2001 i Beatles-tribute bandet ”Liverpool” där han sjunger och spelar lead guitar. Sebastian har även ett eget band ”Shineth” som enbart spelar originalmusik och har hittills släppt två album. Nu satsar han även på en solokarriär och första alstret som skrevs efter det beslutet var tävlingsbidraget ”I Do”.