Ljungby

Ljungby får 50 nya jobb

Minst 50 nya arbetstillfällen skapas i Ljungby, när det danskägda företaget Strandmöllen etablerar sig i kommunen.

– Det är helt fantastiskt. Det betyder oerhört mycket för oss, det går inte att beskriva de här känslorna, säger kommunalrådet i Ljungby, Carina Bengtsson (C).

Strandmöllen är ett danskt företag som nu på allvar vill etablera sig i Sverige. Företaget tillverkar gas som bland annat levereras till industrier och sjukhus.

På en industritomt vid norra infarten till Ljungby, som man köpt av kommunen, kommer man nu att placera sitt huvudkontor, en fabrik och sitt lager.

– Genom etableringen i Ljungby kommer vi att få nya möjligheter på den svenska marknaden, säger Sten Olsson, VD för den svenska delen av företaget Strandmöllen.

– Framför allt har Ljungby en strategisk placering för våra kunder, för vår logistik. Men Ljungby är också den kommun som visat framfötterna, fortsätter han. 

Till att börja med kommer runt 50 personer få jobb på Strandmöllen, men på sikt kommer det troligen att bli fler, enligt Olsson.

Etalbleringen tas emot med öppnar armar i Ljungby. Det är ett välbehövligt tillskott på den annars ganska dystra arbetsmarknaden i Ljungby. Under det senaste halvåret har varslen avlöst varandra och kommunalrådet Carina Bengtsson har fått svara på frågor som inte sällan handlat om kris och bedrövelse.

Men i och med etableringen av Strandmöllen hoppas Carina Bengtsson att vinden vänt i Ljungby.  

– Det här har ju en oerhört stor inverkan, för mig är det här startskottet för framtiden, säger Bengtsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se