BJÖRN: Möbler i mitt huvud

Ebba sitter och redigerar lagom långa delar av vårt långlånga besök på loppis i går. I morgon blir det möbler, krimskrams eller acessoarer i din radioapparat.

Möbler har aldrig varit mitt stora intresse, men just nu snurrar de i mitt huvud både i och utanför tjänsten.

1. Under loppisrundan slog det mig att det både är lättare och billigare att hitta bra grejer i begagnatmarknaden än vad jag trodde. Jag har tidigare alltid avfärdat jakten på det perfekta möblemanget med just detta (skulle det visa sig) ihåliga argument.

2. Jag har köpt ett nytt skrivbord till mitt sovrum och där finns ingen plats för fler möbler, så i helgen följer en rockad där det mesta ska flyttas några meter åt sidan i ett bestämt mönster och resten ska slängas. Eller i alla fall avlägsnas från mitt rum, så att jag och skrivbordet får plats där inne.

3. Mina relativt nyinköpta trädgårdsmöbler ska ut på annons. Inte för att det är något fel på dem, tvärtom, utan för att jag vill göra extreme makeover på balkongen. Ut med det svenska traditionella och in med japanska låga loungemöbler. Tror jag. Jag har inte riktigt bestämt mig. Men första steget måste bli att kolla om någon är intresserad av de nuvarande möblerna. Annars finns det inte varken plats eller pengar för nya.

Så ut med det gamla, in med något annat. Och så småningom kan jag få ut möblerna ur mitt huvud.

Vi hörs!