VADLEMARSVIK

Valdemarsviks store son blir staty

Valdemarsviks store son, fotbollsspelaren Nils Liedholm ska få en en egen staty och utställning i sommar. Bakom utställningen står kommunens näringslivschef Nils Ohlsson och turistchef Göran Trysberg som satt ihop utställningen på sin fritid.

På utställningen om Nils Liedholm visas bilder tagna ur det Liedholmska familjealbumet som inte visats förut. Och man får följa Nils Liedholm på hans livsresa från Sverige till Italien, berättar Göran Trysberg som varit med och gjort utställningen.

– Besökaren kommer att få se att det är fullt möjligt för en liten pojke från Valdemarsvik att ta sig hela vägen till de stora fotbollsarenorna. Vi ska visa hur det gick till.

Att en kommuns näringslivschef och turistchef sätter ihop utställningar hör inte till vanligheterna. Men Valdemarsviks näringslivschef Nils Ohlsson tycker att det föll sig naturligt den här gången.

– För det första finns ett genuint fotbollsintresse, för det andra samlade man ju idolbilder när man var liten pojke och där fanns Nils med som en viktig person. Det har varit den största drivkraften, han var en stor idol för mig.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se