Begravningsmusik

Under fredagen pratades det om vilken musik man skulle vilja ha på sin egen begravning, och en massa lyssnare hörde av sig med låttips!

På min begravning skall dom spela den gamla 60-talslåten ”going up to the spirit in the sky”.
/Kari, Ludvika

Begravningslåt: The show must go on!
/Richard

På min begravning ska det vara vit klädsel och en himla massa bra låtar. Jag kom på att jag ville ha ”Every Breath You Take” när jag var elva år gammal, jag vet inte om det är lite sorgligt att en elvaåring tänker på vad hon vill ha för låt på sin begravning. Men det var den låten jag bestämde mig för och jag står fast vid den fortfarande idag, 11 år senare.
/Elin, Stockholm

skickade just ett mail via webben, glömde säga att det var en passande låt till begravningen jag beskrev, nämligen:

Freddie Wadlings/Fläskkvartettens version av Over the Rainbow, den är helt fantastisk, så solig och sorglig vacker och skör, allt på en gång.

Ni måste lyssna på den!
/Carro

Min begravningslåt - ”Last days of May” av och med Blue Öyster Cult. Bestämde mig redan som 16-åring i det glada 70-talet för att ”den här ska jag spela på min begravning”.
/Bruno

Hej. Hörde om begravning... kan vara skoj med glad musik när man levt i 80 år, men när man ska begrava en 25 årig kille som dog av cancer är det svårare att glädjas o skratta, ska på begravningen idag..vistt man minns ju de glada stunder även det skulle blivit många fler..
/Fred, Göteborg

Hej darlings! Vill bara inflika att ni är bäst!

Men jag vill på min brevning ha Guano apes låt Pretty in Scarlet - Medans jag ligger i en öppen kista med en yber snygg scarlet färgad klänning. The Killers - Human är ju oxå en stark kandidat.
/Sandra Eklöf

Jag har också bestämt en låt som skall spelas på min begravning:”Märk hur vår skugga” av Bellman. Jag tänkte min systerson Carl skulle få framföra den (helst iklädd tyrolerhatt och lederhosen).
/Johanna