Telia Sonera säger upp 30 i Falun

Telia Sonera säger upp ett 30-tal i personalen i Falun. Totalt i landet säger företaget upp 700 anställda. Högre kostnader än sina konkurrenter är en av anledningarna till att företaget gör sig av med personal.

– Ett 30-tal befattningar försvinner. Det kan bli aktuellt med omplaceringserbjudanden till några i Falun beroende på hur turordningslistorna ser ut, säger Maria Hillberg, pressansvarig på Telia Sonera.

Telia Sonera säger att uppsägningarna inte beror på den rådande konjunkturen utan det handlar om ett effektiviseringsprogram.
– Vi ser över våra kostnader som är betydligt högre än våra konkurrenters. Vi ser också en övergång hos våra kunder i vår teknik från traditionella koppartjänster till IP-baserade tjänster och mobila tjänster.

Vilka befattningar handlar det om i Falun?
- I Falun är det huvudsakligen inom affärsområde bredband där den traditionella telefonin finns och nätpersonal. Men även personal som jobbar med de traditionella tjänsterna men också en handfull befattningar som jobbar med försäljning till våra företagskunder, säger Maria Hillberg.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se