Karlstad

Kalas och foto på museet

I dag, lördag öppnar två nya utställningar på Värmlands Museum. Kalas, som visar värmländskt konsthantverk, och fotoutställningen 100 löpmeter foto. Det speciella med de båda utställningarna är att man kan få med sig föremålen hem.

Det finns mycket att välja på i de festsmyckade Cyrillusrummen på Värmlands Museum. Kitchiga askar, strama silversmycken och avancerade stearinljus.

Keramikern Kamilla Kvarnevik har dukat upp svart-vita tårtfat, muggar och karaffer på ett bord format som en stor bröllopstårta. Hon hoppas att besökarna ska köpa hem hennes föremål. Och använda dem ofta.

– Det finns ju ingen som är så glad som keramikern när vi kommer hem till vänner och familj och ser att keramiken vi har gjort används. Det är varmt i hjärtat då, säger hon.

Om du vill få med dig något av fotografierna från 100 löpmeter Foto med hem så duger inte pengar. Här gäller det att ha tur. Under lördag och söndag kommer nämligen besökarna att få rösta på sin favorit och på söndag eftermiddag lottas den vinnande bilden ut bland dem som röstat på den.

En annan speciell sak med utställningen är att proffsbilder visas upp tillsammans med amatörfotografier. En av de allra yngsta utställarna är 15-åriga Jeanette Dahlström. Det här är första gången som hon har chans att visa upp sina fotografier för en stor publik.

– Det är helt fantastisk, jag trodde inte jag skulle komma med, säger hon.

Utställningen Kalas pågår till och med 16 augusti.