23-åring anhållen för mordförsök på polis

Den 23-årige man som greps i samband med skottlossningen mot poliser i Malmö är anhållen misstänkt för mordförsök. Mannen är känd i olika brottssammanhang och länkad till kända grupperingar enligt Charley Nilsson, informatör på Skånepolisen.

Det var klockan 03.13, natten till söndagen, som poliserna skulle kontrollera en bil på Industrigatan i Malmö.

När bilen inte stannade, följde polisen efter och fick efter en kortare sträcka stopp på bilen då den kördes in i en husvägg.

Efter en stund klev en man ut ur bilen och avlossade flera skott mot poliserna som besvarade elden. Personen som avlossade skotten lyckades undkomma springande från platsen medan den 23-årige föraren greps.  

23-åringen anhölls senare misstänkt för mordförsök på de inblandade polismännen eftersom han ska ha försökt köra på polismännen i samband med att de försökte stoppa bilen.

Polisen har vaga signalement av den person som lyckades fly och fortsätter sökandet. Vid 21-tiden var han fortfarande inte gripen.

– Vi arbetar vidare mycket brett, men tittar såklart extra på personer med anknytning till den grupp som den nu anhållne är länkad till, säger Charley Nilsson.

Den 23-årige mannen har förhörts men vad som framkom av förhöret vill polisen inte uttala sig om. Man vill inte heller säga vilken grupp den anhållne ska vara relaterad till.