ESKILSTUNA

"Laget har gjort en enorm insats"

Två dagar har gått sedan Guif förlorade SM-finalen i handboll i Globen. Men trots att gulddrömmen sprack så betyder handbollsframgången en stor skjuts för föreningen och även mycket för Eskilstuna som stad. Det tror Jonny Lundgren, sociademokratisk ordförande i kommunfullmäktige.

– Hela idrottssverige vet ju att Guif kommer från Eskilstuna. Laget har gjort en enorm insats som engagerat många i Eskilstuna. Vi behöver sådana här positiva insatser, det stärker och svetsar samman, säger Jonny Lundgren som är kommunfullmäktiges ordförande i Eskilstuna.

Det var en svängig match i Globen och det har varit några svängiga år för Guif ekonomiskt. För några år sen uppdagades att föreningen befann sig i en djup ekonomisk kris. Nu börjar Guif komma på fötter igen och slutspelet ger en extra skjuts. Med ökade publikintäkter, sponsorpengar och finalmatchpengar kommer föreningen att klara de ekonomiska målet och klara en budgeten på minst 100 000 kronor plus.

– Det är klart att med en sportslig framgång och som vi upplever det, ett framgångsrikt ledarskap, så har vi förhoppningsvis möjlighet att behålla och rekrytera spelare och ledare. Det ger oss ett gyllene tillfälle att göra likadant med damerna, det vill säga ”göra en copy” på de vi gjort med herrarna, säger Guifs sportchef, Pontus Järleskog.

Under måndagskvällen kommer Eskilstuna kommun att hedra Guif och lagets SM-silver genom att bjuda spelare och ledare på en buffé i stadshuset. 

Ellen Forslund
ellen.forslund@sr.se