Camilla ställer dina frågor till EU-politikerna

Många medier satsar stort på EU-valbevakning på webben i år. Läste tex om SVTs nyapå You-tube. Ett kul grepp att försöka få igång en verklig kommunikation mellan yngre ( förmodligen ) väljare och våra politiker.

För, som de själva uttrycker det, “Alla partierna har ju kastat sig över det här med sociala medier, men de har missat lite av poängen, att tala med och inte bara till sina väljare.”

Samtidigt vill jag också passa på och puffa litet för några av våra systerprogram i P1 som naturligtvis också växlat upp inför valspurten nu. På sidan ger Camilla Kvartoft och Mikael Stengård dig koll på valet. Här finns både snabbfakta om valet och ”heta EU-frågor” listade under egna rubriker. Där finns både klimat och miljö liksom livsmedel och djurskydd tex.

Camilla Kvartoft kommer också att göra utfrågningar av partiledarna i tur och ordning, liksom en annan programledarkollega,. Den senare började redan idag, med junilistans Sören Wibe. Camilla kör igång den 25 maj och efterlyser frågor från lyssnare via mail på: eu09@sr.se Efter utfrågningarna kan man chatta med toppkandidaterna på Europaåret 09s sida,

Var med och gör SRs europabevakning grönare!