Älmhult

Försvunnen man hittad drunknad

Den 67-årige man som varit försvunnen sedan igår ikväll, efter en kajaktur i sjön Femlingen, har hittats död. Han hittades en bit väster om ön Ferö, strax före klockan tio på förmiddagen.

- Vi hittade kroppen på ett ställe vi koncentrerat oss på, eftersom vi först hittade en flaska där, som förmodligen tillhörde mannen. Det var vår helikopter som hittade kroppen, säger Kronobergspolises insatsledare på platsen Åse Sonnbjer.

Hur mannen hamnade i vattnet vet polisen inte. Man har kunnat konstatera att han var van vid vatten, men att han inte hade flytväst på sig. 

- Han hade paddlat mycket i sjön Femlingen, han har sommarstuga i närheten, och tog ofta samma rutt på sjön, säger Åse Sonnbjer.  

Mannen gav sig ut i sin kajak mitt på dagen igår. Enligt hans anhöriga skulle han ha varit tillbaka vid sextiden på kvällen men när han inte dykt upp larmades polis och räddningstjänst.

Mannens kajak hittades vid tretiden på natten, flytandes upp och ner med paddeln bredvid.

Ett stort räddningspådrag sökte under kvällen, natten och morgonen efter 67-åringen. Bland annat användes hundpatruller, en polishelikopter, en militärhelikopter och räddningstjänstens båtar.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se