Tisdagen den 12 maj: Arena hälsar på i Tollarp

Hur är det att bo i Tollarp? Den frågan ställer idag Richard Martinsson när Arena hälsar på fortsätter med ett nedslag i just Tollarp. Byalaget är på plats för att svara på frågor och vi sänder direkt från torget i Tollarp mellan tre och fyra. Och så kommer vi så klart att prata om - och lyssna på - mannen som förevigt satt Tollarp på musikkartan, Jan ”Tollarparn” Eriksson.
Dessutom: Geocaching, så kallad skattjakt med gps, blir allt mer populärt, och i helgen arrangeras ett stort event i natursköna Stackedala, söder om Tollarp.
Richard Martinsson fick prova.

Och så fortsätter vi vår EU-skola. Richard Olsson kommer idag att guida dig genom hur EU fungerar med hjälp av Willy Silberstein.

Och apropå EU.

Valnämnderna i kommunerna jobbar för fullt med valet nu.
Många kommuner annonserar också i tidingar om till exempel var man kan rösta, men få skånska kommuner avsätter extra pengar för att satsa på information.  Det visar en enkät som Sveriges radio skickat till kommunerna.

Bromölla har satsat 30 000 kronor extra för att delta i en kampanj för Europavalet.
Men det har ännu inte fått Marie Andersson tänka sig att hon ska rösta.

I Simrishamn pågår just nu intensiva fältstudier - eller ska man kanske kalla det havsstudier?

För det är havet och vad som händer där i som studeras under de här veckorna när ett projekt som kallas Havsresan pågår. En mängd forskare finns på plats i Simrishamn och ute till havs utanför.