Kristianstad

Scouter söker lokala samarbetspartners

Sommaren 2011 kommer 30 000 scouter på världsjamboree på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Det ger goda möjligheter för lokala företag att sälja varor och tjänster.

– Om man tittar på upphandlingsbiten så kommer vi att köpa in otroligt mycket, säger Malin Tallberg, som är lägerchef för jamboreen. Det är 30 000 personer som ska vara på det där fältet i 12 dagar. De ska äta mat varje dag. Och så allt som ska byggas upp.

Hon säger att man från scouternas sida också är intresserade av andra samarbeten, med organisationer och företag som jobbar för en bättre värld.

Världsjamboreen ordnas sommaren 2011, och det är inte bara de 30 000 deltagarna som väntas komma till Kristianstadstrakten, utan med dem följer anhöriga och andra som är intresserade av lägret. Många av dem kommer antagligen att tillbringa någon eller några dagar på lägret, och för övrigt turista i Skåne.

– Många av besökarna är internationella, och vi räknar med att det kan bli så mycket som 40 000 besökare, utöver deltagarna, säger Malin Tallberg.