Trollhättan

Eriksson tror på Saab

I dag besökte Miljöpartiets Peter Eriksson Trollhättan och efter sitt besök på Saab-fabriken ser han positivt på framtiden för Saab.

Peter Eriksson tror på den grundläggande affärsplanen där man tar hem produktionen till Trollhättan och han fick också bekräftat att det finns köpstarka intressenter.

Jag börjar tro att det finns goda förutsättningar, säger han.

Förutom besöket på Saab och även på Volvo Aero laddar Miljöpartiet nu inför valet till EU-parlamentet i juni. Peter Eriksson tror att partiets ändrade hållpunkt när det gäller Sveriges medlemskap, där de tagit bort kravet på utträde ur EU, kan ge dem nya väljare.

– Det kan nog bidra till att vi får ett större stöd, säger han.

Men språkröret kallar sig fortfarande EU-kritiker och partiet vill att EU styr och ställer över färre områden än i dag. Till exempel tycker partiet att EU borde lämna jordbruket i fred.

– Man borde satsa mycket mindre resurser på att subventionera och detaljstyra jordbruket och i stället ägna sig åt saker som har med framtiden att göra, säger Peter Eriksson.

För Miljöpartiet handlar en uthållig riktning om en tydlig miljöpolitik. Genom att till exempel satsa på förnybar energi och snabbgående tåg i Europa vill Miljöpartiet minska koldioxidutsläppen med 80 procent fram tills 2020.

En annan fråga som seglat upp som Miljöpartiets huvudfråga är fildelning och integritet på Internet.

Där har Piratpartiet kommit in som en konkurrent till väljare som tycker det är viktigt, men Peter Eriksson ser ändå positivt att det finns ett parti som lyfter frågan.

– Vi kan nog också tjäna på det, för vi vill ju att ungdomar ska in och rösta och det är ju våra väljare, säger han.

Marie Hedlund
marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 00