Nedåt på börserna även på tisdagen

Uppdaterad 22:15
Stockholmsbörsen backade för andra dagen i rad och stängde på minus 1,5 procent. Även i övriga Europa har börserna backat.

Frankfurtbörsen gick ned med minus 0,3 procent och Londonbörsen med minus 0,2 procent. 

Det gick nedåt även i inledning av handeln på USA-börserna men sedan svängde New York-börsen och slutade på plus 0,6 procent. Nasdaq däremot stängde på minus 0,9.

I Stockholm fortsatte verkstadsaktierna att falla på bred front. Sandvikaktien gick ned med 2,5 procent ch SKF-aktien föll med 2,3 procent.

SSAB-aktien gick ned med 4,5 procent efter att den tyska konkurrenten Thyssen Krupp redovisat ett försäljningsras på 25 procent och en förlust på fem miljarder kronor för det brutna räkenskapsårets andra kvartal.

Bankerna fortsatte också att backa. Swedbankaktien föll med 4,5 procent Nordeaaktien föll med 4,1 procent. SEB-aktien föll med 3,3 procent och Handelsbankens aktie med 2,8 procent.

Bland börsens storbolag gick Ericssonaktien mot strömmen genom att stiga med 1,5 procent. Läkemedelsjätten Astra Zeneca aktie steg med 4,0 procent.

Bankerna faller, däremot är det uppåt för läkemedelsbolag och oljebolag som får stöd av det stigande priset på råolja.

Det har också kommit statistik för huspriserna i USA. De visar som väntat ett kraftigt ras i skuggan av finanskrisen. Medianpriset för amerikanska hus sjönk med nästan 14 procent under det första kvartalet i år jämfört med samma kvartal förra året.