Onsdagen den 13 maj: Barn ska åka baklänges

Trots rekommendationer om att barn ska sitta bakåtvända i bilen åtminstone tills de fyller fyra är det många som inte gör det. Idag marscherade förskolebarn över hela landet baklänges, som ett sätt att uppmärksamma hur viktigt det är att barn åker bil på ett säkert sätt.

I tio år har det ekologiska kontrollprogrammet av tunnebygget på Hallandsås pågått. Mätningar som ska visa vilken påverkan tunnelbygget har på den närliggande naturen. Idag presenterades mätningarna för 2008 men också en tillabakablick på vad som hänt under de senaste tio åren.

Tänk på alla dikter som skrivs och som sedan bara läggs i byrålådan, tänk om man i stället för att de ligger där och glöms bort kunde samla ihop dem och ge ut dom. På Kulturhuset i Hammenhög tog man fasta på den här tanken.

H.a.p.s - hammenhögs anonyma poeter heter projektet och nu har precis den andra boken kommit ut.

I en tid när barngrupperna på många håll blir större och det finns färre vuxna per barn försöker man åtminstone till en viss del väga upp det i Kristianstad genom att ta in pensionärer i skolan - på frivillig basis.

Arena besöker idag Parkskolan i Kristianstad och hänger med några av dom frivilliga pensionärerna.

Skåne har fått ett nytt SM-guld i helgen. Mästaren bor i Örkelljunga och har tränat i ett och ett halvt år för att kunna ta hem det efterlängtade guldet.Efter tävlingarna i Stockholm i helgen har han nu kommit hem och tränaren Lisa Skoglund var mycket stolt när hopresenterar vinnaren.

Och så är spanarna tillbaka igen. Den här gången ska de diskutera bland annat EU-valet och om folkölen ska in på Systemet.