Vindkraft och hotat stöd

I morgon invigs nio vindkraftverk på Hedboberget i nordöstra Dalarna. Vi gjorde ett besök dagen innan.

FRIA-gården i Hedemora hotas av nedläggning. Men stödverksamheten där betyder mycket för många, och 1600 har skrivit under protestlistor.

Fyrahundra hästar i fyra dagar - Dalahoppet på Lugnet samlar fler och fler deltagare.

Många thailändska kvinnor söker ett bättre liv i Sverige. Kvinnojouren i Borlänge ser att inte alla får det så bra som de hoppats.

Tolvåtie torsdag 14 maj

ca 12.14 FRIA-gården i Hedemora betyder mycket för många. Nu hotas den av nedläggning när kyrkan ska spara, men 1600 personer har skrivit på protestlistor.

ca 12.22 Fyrahundra hästar från hela Sverige samlas när Dalahoppet arrangeras på Lugnet i Falun. Anna Jonsson och hästen Marco Bazz är ett av ekipagen som deltar. 

ca 12.38 Fler och fler kvinnor från Thailand söker en bättre framtid i Dalarna. Kvinnojouren i Borlänge ser vad som möter en del av dem.

ca 12.43 Varför är thailändska kvinnor populära bland svenska män? De vill inte ha jämställdhet, säger mannen som driver en kontaktförmedling.

ca 12.50 Nio vindkraftverk invigs i morgon på Hedboberget vid Dalfors i nordöstra Dalarna. Vår reporter Stefan Ubbesen kände sig nästan som kanonkung när han fick åka upp ett av tornen. Margareta Häll är glad åt vindkraften, men det är inte alla bybor.