Karlskrona

Tjänster fortsatt hotade

Besparingar på undervisningen i Karlskronas gymnasieskolor kan inte uteslutas, säger det folkpartistiska kommunalrådet Kent Lewén.

Detta med anledning av att utbildningsnämndens ordförande moderaten Ann-Louise Trulsson hotar med att avgå om man tvingas minska ner på antalet lärartjänster.

– Vår ambition är att freda både skolmaten och undervisningen. Det är vår inriktning just nu. Sen får vi avvakta och se. Detta är prognoser, vi har inte sett det slutgiltiga resultatet av elevernas val.

Bryter mot skollagen
Han säger att man måste avvakta och ser hur situationen ser ut innan man kan göra någonting annat.

Både Ann-Louise Trulsson och miljöpartisten Sofia Bothorp säger att man bryter mot skollagen om man tar bort fler lärartjänster från gymnasieskolan.

Och det håller Kent Lewén med om. Därför har han begärt fram ytterligare kompletterande siffror från förvaltningsledningen till imorgon. Han hoppas kunna hitta en lösning så att man slipper börja ta betalt för skolmaten eller säga upp lärare.

Tror hon stannar
Kent Lewén säger att han förstår att Ann-Louise Trulsson är frustrerad men tror inte att hon kommer att avgå som utbildningsnämndens ordförande.

– Det hon har sagt är att hon inte kan sitta kvar om man drar ner på undervisningstimmarna eller undervisningens resurser. Men det är klart att när hon har tänkt igenom detta så tror jag att hon sitter kvar på sitt uppdrag, säger Kent Lewén.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@hotmail.com