Carrie Söderberg - Australien

G´day!

Carrie Söderberg heter jag och är månadens korre från Australien. Jag har två pass, svenskt och australiskt. För tre år sedan jag bestämde mig för att lämna ett vintrigt Lappland för gott och dyka ner i ett soligt Sydney.  Fördelarna med att bo här är så många. Vädret, maten, folket, stränderna!  Om jag längtar hem behöver jag bara tänka på den gången jag körde bil mellan Slagnäs och Arvidsjaur när det var -40 för att jag ska komma på bättre tankar...

Jobbmässigt nådde jag ju mitt mål också. Att jobba med radio i Australien. När jag inte trilskas med intervjuobjekt på jobbet flyr jag storstan och utforskar dom Blå Bergen - Blue Mountains. Det är lite Twin Peaks-känsla över bergen fast utan dvärgar och mord. Sedan har jag hunnit resa en hel del också i det här otroligt stora landet. Nu är det bara en stat kvar på listan!

I år har jag dessutom korrat åt P3 Planet och Transit i 10 år! Min första korre var när jag åkte till Australiens västkust för att träffa min mormor. Vi hade inte setts sedan jag var liten. Det blev faktiskt en av mina bästa resor hittills.

Hajar och krokodiler, väder och vind, surftips och badtips... hör av er med frågor!

/Carrie