Kommunalråd gläds åt underkänd plan

I går underkände den politiska landstingsmajoriteten tjänstemännens förslag till kraftiga besparingar inom sjukhusvården i Hälsingland. Det socialdemokratiska Kommunalrådet Sven-Åke Thoresen i Hudiksvall hör till de många som nu gläds åt att bantningen av Hudiksvalls sjukhus skjuts på framtiden.

Underkännandet av förslaget innebär att både BB och akutkirurgin i Hudiksvall samt vårdplatser och den internmedicinska jouren i Bollnäs räddas. 

– Det är bra att man dragit tillbaka det här så att man ger mer tid och större möjligheter att gå djupare in i problematiken. Jag tror att man kommer att inse att det inte kommer att gå att lägga ned BB i Hudiksvall, säger Hudiksvalls Socialdemokratiska kommunalråd Sven-Åke Thoresen.

Personal, allmänhet och politiker protesterade. Men trots protesterna kvarstår att mer än 200 miljoner kronor ska sparas i landstinget och Hudiksvalls sjukhus kommer att involveras.

– Det tror jag att det kommer att göra för jag tror man är tvingad att röra vissa delar vid Hudiksvalls sjukhus, säger Sven-Åke Thoresen.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se