Fotboll

Publikfest när Linköping kom på besök

Det var publikfest på Fredriksbers IP när den tredje omgången i Svenska Cupen för damer avgjordes mellan Rödsle och Linköping. Inte mindre än 1137 personer var på plats och fick se de allsvenska stjärnorna köra över division tre laget.

10-0 blev slutresultatet när Rödsle gästades av allsvenska Linköping i Svenska Cupens tredje omgång men det var positiva tongångar på Fredriksberg.

Laget som toppar sin division tre serie med fyra raka segrar och 21-1 i målskillnad tycker det var roligt att få möta tufft motstånd.
- Det är kul för då ser man vad de är bättre på och så, säger Elsa Karlsson som för dagen tillhörde Rödsles bästa spelare.

Även ordförande Urban Torstensson såg bara positivt med dagens match.
- Den ger oss ett extra tillskott ekonomiskt och gör så att vi kan satsa mer. Sen är det ju klul för tjejerna att få möta ett så bra lag.

Rödsletjejerna skrällde i Svenska Cupens andra omgång då man slog ut division 1 laget Öster efter straffar men allsvenska Linköping blev för svårt.
- Vi trodde inte vi skulle slå dem men det var jättekul att få möta ett så bra lag, säger Rödsles målvakt Linda Häggblad.

Rödsle satsar nu på att gå upp i tvåan.
- Jag tror vi hade klarat oss bra där redan i år, säger Elsa Karlsson.

För Petronella Ekroth i Linköping var matchen lite speciell. Hon var tillbaka på Fredriksberg där hennes karriär en gång startade i just Rödsle.
- Det är klart att matchen blir lite speciell.
Petronella, som har haft svårt att ta plats i Linköpings startelva, fick spela hela cupmatchen och ser positivt på framiden.