SÖDERTÄLJE

Tre män åtalas för flera våldtäkter

Tre män åtalades på fredagen misstänkta för tre våldtäkter i Södertälje. Två olika flickor ska ha utsatts.

I det ena fallet, som skett i februari i år, ska en kvinna ha blivit våldtagen flera gånger samma natt, bland annat på en campingplats i Södertälje.

Enligt åtalet var hon berusad och befann sig i ett hjälplöst tillstånd när en av männen våldtog henne först på campingen och därefter en gång till i en bil. Samtidigt hölls hon fast och misshandlades av en annan av männen, som därmed åtalas för medhälp till grov våldtäkt och grovt sexuellt tvång.

I åtalet skriver åklagaren att männen visat särskild hänsynslöshet och råhet, dels eftersom flera män deltagit i övergreppet, dels genom att kvinnan förts till en plats där hon inte haft möjlighet att kalla på hjälp.

Den tredje mannen som åtalas ska ha våldtagit samma kvinna på en annan adress i Södertälje under natten.

Det andra fallet är något äldre, det skedde i mars förra året. Då ska en kvinna ha blivit indragen i en bil i Södertälje och våldtagen av den man som även åtalas för medhjälp till grov våldtäkt i det första fallet.

Samma man dömdes tidigare i år för delaktighet i två andra uppmärksammade gruppvåldtäkter i Södertälje, där totalt sex män dömdes. Han dömdes då till åtta månaders fängelse för grovt sexuellt tvång – en dom som åklagaren nu överklagat eftersom hon vill att han ska fällas för våldtäkt.

Helen Ling
helen.ling@sr.se