Växjö

Mer stöd till rockfestival

Som en följd av krocken mellan Växjö Rockfestival och Växjö kommuns kulturevenemang, Vårstad, kommer Växjö kommun att stödja rockfestivalen med 200 000 kronor. Det är mer pengar än som var tänkt från början.

– Den summan var det beloppet vi hamnade på just nu med tanke på att det varit rätt så tuffa diskussioner de sista veckorna med krocken och framförallt diskussionen om att det var stora artister också under Vårstad nere på stan, säger Tomas Karlsson, näringslivschef på Växjö kommun.

Som vi har berättat tidigare har arrangörerna för Växjö rockfestival kommit på kant med Växjö kommun som bokat stora artister som ska uppträda gratis nere i Växjö centrum samtidigt som rockfestivalen äger rum på Evedal.

Skulle stödja från början
Kommunen har enligt Tomas Karlsson hela tiden planerat att stödja festivalen med ett så kallat marknadsföringstöd, men summan blir nu alltså större än vad som först diskuterats.

Men Tomas Karlsson tycker inte att man ska se det som en kompensation från kommunens sida för att man konkurrerar med festivalen.

– Kompensation vill jag inte kalla det, men däremot är det ett sätt att stötta både Vårstad och rockfestivalen så att det ska bli lyckat, säger Tomas Karlsson.

Ett sätt att locka folk till kommunen
Växjö kommun arbetar hårt med att locka evenemang till kommunen. Mycket besökare betyder mer skattepengar.

Marknadsföringstödet på 200 000 kronor som rockfestivalen nu får är ett led i det arbetet och varje år betalar kommunen ut cirka 2 miljoner kronor i stöd till olika evenemang.

Tomas Karlsson, som arbetar mycket med de här frågorna, hade gärna sluppit diskussionen om krocken mellan den privata rockfestivalen och kommunens egna konserter och inför nästa år ska man kommunicera bättre.

– Lite onödigt kan jag tycka att de diskussionerna var, det hade ju varit trevligare om vi hade sluppit att sitta i ett möte här i onsdags för att reda ut allting, säger Tomas Karlsson.

Tidigare artiklar:

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se