SPORT

Tung förlust för Oddevold

Trots 1-0-ledning med mindre än tio minuter kvar av hemmamatchen mot Sleipner föll Oddevold med 1-2 i söndagens match i division 1 södra.

Det blev en blytung förlust för Oddevold efter att gästande Sleipner både kvitterat och avgjort matchen inom loppet av några minuter. Oddevold såg ut att ha full kontroll på matchen efter det att Daniel Fredriksson gjort 1-0 för Oddevold i den 30:e minuten.

Oddevold var det något bättre laget i den första halvleken och tog också välförtjänt ledningen när Daniel Fredriksson blev friställd med Sleipnermålvakten Sasa Sjanic. Fredriksson rullade behärskat in bollen i det bortre hörnet från nära håll. I slutet av den första halvleken var det dock nära en kvittering när debuterande målvakten Mattias Olsson misslyckades med att rensa bort Jonas Larssons tillbakapassning. Olsson reparerade misstaget med en kvick utrusning och fick bort bollen innan den nådde Sleipners framrusande anfallare.

Sleipner var betydligt aggressivare direkt från start i den andra halvleken och började skapa fler målchanser samtidigt som Oddevold hade svårt att få till några längre anfall. Närmast i hemmalaget var Robert Pettersson som vek in i straffområdet och avlossade ett skott som Sleipnermålvakten Sjanic kunde rädda till en resultatlös hörna.

 Det blev istället en rejäl kalldusch för Oddevold när Peter Skoog dök upp mellan Oddevolds försvarare och tryckte in kvitteringen med sju minuter kvar att spela. Matchen såg ut att gå mot delad poäng när Sleipner fick en frispark med fyra minuter kvar. Frisparken slås perfekt in i straffområdet och Mohammad Tadayon kunde nickskarva bollen förbi en utrusande Mattias Olsson i Oddevolds mål.

Förlusten innebär att Oddevold nu har fyra raka förluster och ligger kvar på 11:e plats i tabellen.