Nytt byggprojekt hotat i Jönköping

Trots skriande brist på både studentlägenheter och hyresrätter i Jönköping, så håller tiden på att rinna ut för den nya byggnationen på Västra torget.

Det är Reagentia som inte kommer igång med studentlägenheterna och hyresrätterna på grund av finanskrisen. Nu börjar det bli svårt att komma igång till nästa höst, som är målet, säger tekniska nämndens ordförande, rkistdemokraten Anders Hulusjö till Nyheterna.

Kan inte Reagentia inom kort presentera en plan för hur man ska komma igång, så kan andra intressenter få ta över marken, säger Anders Hulusjö.

- Jag har full förståelse för att det är svårt, men kan man nu inte ge en tydlig bild av hur man kan nå målet så får vi titta på andra. det finns ju fler som är beredda att ta över marken, säger Anders Hulusjö.

Enligt Anders Hulusjö förväntar han sig att Reagentia kommer in med en ansökan om förlängning av rätten till tomten, men då måste man ha goda skäl och en tydlig plan för att få igenom det.

Enligt Reagentia hade man kunnat vara igång om bara de nya reglerna för statlig byggkredit hade införts tidigare än 1 juli.

- Hade de här reglerna införts tidigare ha vi nog varit igång redan, säger Thomas Johansson på Reagentia till Jönköpings-Posten.