Säffle

Två dagar utan undervisning efter skolbrand

Eleverna på Lugnadalsskolan i Säffle missar två undervisningsdagar på grund av branden i lördags. Först på onsdag kommer undervisningen igång igen, då i lokaler på Forskningsvägen.

Nyrenoverade Lugnadalsskolan totalförstördes vid en våldsam brand i lördags - och igår ringde skolledningen runt till de cirka 100 eleverna för att berätta vad som hänt.

Det var många ledsna skolbarn som rektorn Margaretha Engström pratade med.

Och polisen utgår fortsatt från att branden var anlagd. Bland annat finns en vittnesuppgift om att fönstret till rektorsexpeditionen, där branden startade, krossades någon timme innan branden.

De nya tillfälliga lokaler för skolan blir vid Forskningens gamla lokaler intill Nordic Paper. Start för skolan blir nu på onsdag 27/5 kl 08.15. Eleverna tas emot av personalen vid entrén till höger om huvudentrén. Fritidsverksamheten startar onsdag eftermiddag. Föräldrar kan parkera på grusparkeringen framför Nordic Papers infart, på samma sida som Forskningen, när man ska lämna barn till skolan. Det kommer att vara skyltat, meddelar Säffle kommun. Mer info finns på Säffles hemsida.

Lugnadalsskolan var byggd i ett plan och var nyrenoverad. Skolan hade cirka 100 elever, från förskoleklass upp till årskurs tre. Skolan har även tidigare varit utsatt för brand. 2005 var det nära att en anlagd brand skulle sprida sig till hela skolbyggnaden.

Tidigare artiklar i ämnet: