Cheerleading

Ett guld till Norrbotten

Länets enda medalj i konkurrens vann Sofia Lundbäck, som tävlar för Bodenklubben Cheer Future. Hon vann SM-guld i klassen individuell junior. Precis utanför prispallen hamnade två av starterna från föreningen Luleå Cheer & Dance Team.

LCD Honeybees som tävlade i group stunt senior och LCD Stingers som tävlade  i cheer B junior blev båda två fyra i sina respektive klasser.

Värt att notera är att Honeybees blev av med ett poängavdrag på tio procent då laget ansågs ha använt sig av ett otillåtet handgrepp i byggmomentet. Det håller inte föreningen med om och har lämnat in en protest till förbundets tävlingskommitté. Hur ett eventuellt bifall skulle påverka resultatlistan är ännu oklart.

Under SM-helgen i Nyköping har det visat sig att konkurrensen inom svensk cheerleading har hårdnat rejält. En av de föreningar som i år radade upp framgångar var Gothenburg Cheer One. Det är därmed inte längre en självklarhet att Norrbotten ska kamma hem en eller flera medaljer.

I övrigt noteras ytterligare en ädel medalj för laget ACC Dynasty från föreningen Dansateljén, i klassen cheer mixed junior. De ställde dock upp i tävlan utan konkurrens, då de var det enda startande laget i sin klass och division.