Måndagen den 25 maj: han vill bo i en bunker - kommunen säger nej

Stanley van Broekhuizen köpte en bunker av Osby kommun i våras, efter att ha sett en annnons i tidningen. Planen var att göra bunkern till bostad.  
Den 2 februari fick han nycklarna, men bygget står still.
Och kommunen erbjuder sig nu att köpa tillbaka bunkern. Det är inte tänkt att någon ska bo där.

Vår reporter Karin Wrangborg begav sig ner i bunkern för att se vad striden handlar om.

Idag var första dagen för elever och lärare tillbaka på Läredaskolan i Hässleholm efter att skolan stängts efter ett bombhot i förra veckan. Arena åkte dit för att känna på stämningen.

Nu börjar slutspurten för alla som kandiderar till Europaparlamentet. Gudrun Schyman som representerar Feministiskt initiativ besökte i helgen Lilla torg i Kristianstad för att valtala. Och med bara två veckor kvar till valdagen är hon mitt i slutspurten för att försöka få en plats i parlamentet.

 

Sommarsäsongen närmar sig med skolavslutningar, festivaler och midsommar, och därmed är det också högsäsong för svartsprit - alkohol som säljs illegalt, ofta till tonåringar.

I dag startar därför kommunerna Kristianstad, Osby och Hässleholm tillsammans med polisen en kampanj mot den illegala handeln.

Läs mer om svartsprit, och det förebyggande arbetet mot den på .

 

Och i Mötet efter fem hör du idag 27-åriga sjuksköterskan Heidi Engdahl i Kristianstad berätta om sin tid i Zambia där hon bland annat mötte jämnåriga kvinnor döende i AIDS.