Knivmord förblir olöst

Nu går en mördare fri - för i går preskriberades det 25 år gamla och olösta mordet på då 32-årige metallarbetaren Thomas Johansson från Värnamo.

Mordet på Thomas Johansson har förbryllat många och har förblivit olöst trots att rikspolisens mordkommission varit inkopplad. Det har också gett upphov till många rykten genom åren, som polisen har undersökt.

Thomas Johansson var en skötsam familjefar, med en då ettårig dotter. Hans sambo visste att han gett sig av med tävlingspistolen för att öva på onsdagseftermiddagen den 23 maj. Hon blev orolig när han inte kom hem och han hittades mördad på skyttebanan i Alandsryd. Thomas Johansson var aktiv i pistolskytteklubben - och han mördades på skjutbanan genom många knivhugg. Hans tävlingspistol som han hade med sig till övningsbanan har aldrig hittats.

I går löpte preskriptionstiden ut för mordet på Tomas Johansson. Så nu går mördaren fri, även om han eller hon skulle ge sig tillkänna. En statlig utredning föreslår nu att preskriptionstiden för mord ska slopas.

Karin Malmsten
karin.malmsten@sr.se