Villavagnar förbjuds från camping

Nu är det sista sommaren som de omdebatterade villavagnarna på Skrea Camping får stå kvar. Såväl kommunen som länsstyrelsen har sagt sitt, villavagnarna ska bort.

Ett av skälen till att kommunen och länsstyrelsen har beslutat att villavagnarna på Skrea Camping ska bort är att de helt enkelt är för fula.

Inga Lindgren och Majbritt Sjölin är två 78-åriga damer som ända sedan barndomen tillbringat sommaren på campingen och som nu inte har något alternativ. Att flytta villavagnarna vår och höst blir för dyrt.

–Det är en omöjlighet, jag har köpt den för att slippa detta, för det orkar man inte när man blir äldre, säger Majbritt Sjölin.

Vad känner du?

–Sorg, djup sorg för detta skulle vara min ålderdom hade jag tänkt. När mamma och pappa gick bort så köpte jag ut mina syskon och tog över den här. Nu är jag pensionär och nu tänkte jag tillbringa tiden här så länge jag orkar.

Och så blir det bara några månader nu?

–Ja, man kan knappast glädjas av dem heller, säger Majbritt Sjölin.

–Klart man tänker på detta hela tiden, säger Inga Lindgren.

Hur länge har du haft villavagn?

–I elva år, det var samma år som min man gick bort. Vi har bott här i 30 år, men de första åren hade vi husvagn. Jag blev så glad för detta, för det är jobbigt att dra iväg med husvagn.

Hur känns det?

–Det känns bedrövligt, jag trodde att jag skulle få ett par år till här.

Kan du förstå argumenten?

–Jag förstår inte, vi har fått stå här över vintern och nu får vi inte det, ska inte gamla människor få ha det bekvämt?