NHL

Pittsburgh i Stanley cupfinal

Pittsburgh besegrade Carolina med 4-1 i den fjärde semifinalen i Stanley cup-slutspelet och är därmed i final efter klara 4-0 i matcher.

Carolina började dock starkast, vilket gav utdelning omedelbart. Eric Staal satte 1-0 för hemmalaget redan efter en och en halv minut.

Carolina fortsatte efter ledningsmålet i samma furiösa tempo som man startat matchen i, trots det kvitterade Pittsburgh när Ruslan Fedotenko styrde in ett missriktat skott bakom Cam Ward i Carolinas mål.

Med bara dryga två minuter kvar av den första perioden fick Cam Ward återigen se pucken segla in bakom honom.

Maxime Talbot flippade iväg en puck från blålinjen som en okoncentrerad Ward missbedömde totalt, pucken passerade Wards plockhandske och letade sig in under ribban.

I den andra perioden jagade Carolina en kvittering, men en storspelande Marc-Andre Fleury i Pittsburghs mål satte stopp för det.

I stället ökade Pittsburgh på ledningen när Sidney Crosby bröt ett Carolina-anfall och serverade Bill Guerin en perfekt passning som innebar 3-1.

Den tredje perioden startade med ett numerärt överläge för Carolina, som laget dock inte kunde utnyttja, Pittsburghs kompakta försvar var ogenomträngligt.

I slutminuterna plockade Carolina ut målvakten, men i stället för en reducering satte Craig Adams pucken i tom bur och fastställde därmed slutresultatet till 4-1.

Carolina-Pittsburgh 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
Carolina: Eric Staal.
Målvakt: Cam Ward 87,5 procent.

Pittsburgh: Ruslan Fedotenko, Maxime Talbot, Bill Guerin, Craig Adams.
Målvakt: Marc-Andre Fleury 96,8 procent.

Publik: 18 680.

Pittsburgh finalklara efter 4-0 i matcher

Mer om NHL:

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se