Onsdag 27 maj - Sol, sommar och nostalgi

Eftersom att veckans tema är sol känns det soligare än någonsin i studion den här veckan. Varje dag pratar vi om solen och så fort det lyser genom vårt studiofönster vänder vi våra bleka ansikten dit och lapar i oss värmen. Jag gör det i alla fall och drömmer mig som hastigast bort till en filt i gräset med en bok bredvid mig. Åh, härliga sommar.

Dagens program var inget undantag från soltemat och det blev härliga sollåtar. Personligen uppskattade jag Harry Brandelius och låten ’Solen lyser även på liten stuga’ väldigt mycket. Någon gång när jag har mer tid ska jag sätta mig in i vår svenska låtskatt från 40-talet. Vilka texter det finns från den tiden.

Vi hade ju besök också av Erika Stadling och Peter Holm som spelade sommarlåtar för oss live i studion. Vi hade en liten miniomröstning på vår hemsida om vilken låt du som lyssnare helst ville höra de framföra live och det blev en riktig klassiker. Vi fick höra ’Så skimrande var aldrig havet’ live och direkt. Så tjusigt, så.

Dessutom tog vi chansen att prata konstrundor i P4 Morgon med anledning av det hålls konstrunda i Nordingrå till helgen. Så då kan man passa på att ta bilen runt och besöka konstnärer och deras hem och ateljéer. Man kan till och med få ta på dem, som Dag Wallin sa till oss på telefon.

 

På tal om Nordingrå måste jag faktiskt stolta berätta att en av våra lyssnare, Pilutta, mailade in och utsåg mig till dagens Hedersvästernorrläning och på elektronisk väg skickade en stor bukett rosor. Varför? Jo, för att jag uttalade tydligen Nordingrå helt rätt och riktigt. Jag känner mig stolt och bockar och niger för buketten!

Imorgon är det fullspäckat i programmet och då är vi alla tre samlade i studion igen. Och jag tror nog att det blir en ny bild på vykortsväggen imorgon också, för nu växer den så det knakar.

Vi hörs imorgon.