Borås

Gala för alla eldsjälar

Föreläsningar, medaljer, mat och dans - ja, det är något av det som står på programmet när Borås första Föreningsgala går av stapeln i november. I går avsatte fritids- och turistnämnden 150 000 kronor till galan.

Bakom idén till Föreningsgalan står kommunen, Föreningsrådet och idrottsutbildarna Sisu. Tanken är att visa de ideella ledarna i Borås uppskattning.

Den första galan kommer att anordnas den 14 november i år och enligt det preliminära programmet blir det både föreläsningar - bland annat med Igor Ardoris - pedagog och idrottsledare känd från tv-programmet Klass 9 A och på kvällen blir det fest med mat, dans och utdelning av stipendier för de omkring 1 000 gästerna.

I går blev det också klart att fritids- och turistnämnden att avsätta 150 000 kronor till evenemanget. På galan kommer också de som klarar den första upplagan av Boråsklassikern - det vill säga skidtävlingen på Ymer, Linnemarschen, klassikersimmet vid Almenäs, Viaredssjön runt på cykel och löptävlingen Kretsloppet i september, att få medaljer.