28 Maj Skånsk same och studentfirande

Yeah! Back in business. Tillbaka på brottsplatsen. Åter till jobbet. Pricken över i:et. Tjofaderittan. Något näppt i näsan, men åter på jobbet och det känns bra! Atjoo.

Skogsamernas ordförande bor i Spången 

Samer är inte något vi ser så ofta i Skåne. Helena Dådring är partiledare för skogsamerna och hon bor i Spången, utanför Ljungbyhed. Hon är en av de 15 kvinnor som nyligen valdes in i sametinget efter valet. Nu är hon hemma igen, och vi är självklart nyfikna på den skånska samen.

Makabert fynd i kohagen

En ko hittades i måndags död i en hage vid Möllerrödsfältet utanför Finja, Hässleholm. Polisen bedömde att det rörde sig om ett rovdjursangrepp, men Krister Henriksson, som är besiktningsman för rovdjsangripet tamboskap i Skåne är säker på att det handlar om ett dåd utfört av människor.

Sjung om studentens lyckliga daaaaaaaaaaaaar

Johan Pettersson begav sig till Ängelholm där han träffade tre tjejer som snart tar studenten. Hur tänker dom nu i dessa dagar och vad tror dom om framtiden? Johan, den gamle stofilen, fick sig ett snack med kidsen. Lina, Emma och Felicia heter dom blivande studenterna.

Fredag närmar sig

Vad hände? Jag missade ju måndag, tisdag och onsdag som försvann likt en snorig näsduk i fjärran. Idag var det torsdag, imorgon är det fredag. Ska prata med morgongänget och föreslå att vi sänder helg också så jag får två dagar till. Vi hörs imorgon. Full fart!

Johanna "the förkylda" Zachhau