Lång kravlista från Elton John

Soffan i Elton Johns privata loge ska vara vit, blå eller grå – och inte av läder. Där ska finnas en två meter hög palm, 112 millimeter långa röda och vita rosor i separata vaser. Sveriges Radio har hela Sir Elton Johns omfattande och mycket detaljerade kravlista inför konserten i Borås 21 juni.

Det är ett omfattande dokument som följer med en världsartist på turné, 25 sidor med allt från detaljer i Elton Johns privata loge till exakta specifikationer för hur scenbygge och transporter ska skötas.

Detaljerna i Eltons loge
Idag kan Sveriges Radio publicera listorna som visar exakt hur det ska se ut i Elton Johns mottagningsrum och i den privata logen. Fritids- och turistchefen, en av dem som har arbetat entusiastiskt för att få Elton John till staden kommenterar listan:

– Jag tycker inte detta är några divalater. De här artisterna har varit ute och kajkat i 40 år och jag kan förstå att de vill skapa trygghet i sin loge.

Bästa kemtvätten
Arrangörerna i Sverige måste också ordna en massa andra saker. Att spåra upp de allra bästa lokala kemtvättarna till exempel. Inte vilka kemtvättar som helst, utan just de bästa.

Limousinerna som ska vara två stycken, och de ska helst vara tyska. Förslag skickas med på specifika märken och modeller som kan passa.

Hans Forsman har något att jämföra med – när Robert Wells var i Borås.

– Han skulle ha en kroppsspegel, en hel, inte bara en liten ansiktsspegel. Det är inga konstigheter egentligen, det är deras vardagsarbete.

Det är dock inte Borås stad som måste uppfylla alla krav och önskemål utan den externa produktionsbolag som ligger bakom konserten. Representanter för den svenska arrangören har varit på plats och kollat att Borås arena klarar kraven.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se
Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se