Grande Finale för Callne & co med: Radioaktiv i P4 - 2009!

Sista morgonen för säsongen då det handlar om Callne & co. Efter denna morgon drar jag mig tillbaks bakom radiokulisserna, återkommer den 1 september. Men vilken grande finale - med en kollektiv morgonpromenad som engagerade länets samtliga kommuner. Joggingtur för en del av oss. Veckans co Anna-Karin Lindqvist, drömde jag inte ens om att ta häng på. Hon hade ju en barnvagn att stötta sig på.

Däremot kände jag mig nöjd med att få glida imål tillsammans med en av vårens co-stjärnor: skådespelare Anna Azcarate. Men lyckligast av allt är jag över det engagemang som lyssnarna visat genom sitt deltagande. Arvidsjaur, "Norrbottens Charmigaste kommun" är heta. Igen! Vann kommunkampen i Radioaktiv 2009 med 450 deltagare.

Men jag vill även säga: Heja och grattis Överkalix - en tiofaldig ökning från i fjol med 130 deltagare! Det är stort.

Haparanda bör också få en särskild eloge. Där var de var 40 ifjol, men i år hela 300 (!) kommuninvånare som samlades på Stranden, för direktsänd friskvård.

I Kiruna frös man, men var med på så väl förskolor som arbetsplatser, med Radiotjänst som förtrupp. Ja och till Kiruna hör förstås Karesuando som snabbmobiliserade efter ett upprop i radion den här morgonen. Ifjol var Håkan Siggemo enda deltagaren på Radioaktivs nordligaste utpost - den här morgonen var det 9 personer på promenad. Helt fantastiskt men Karesuando får faktiskt finna sig slagna av Överkalix som tiodubblade deltagarantalet - och tävlingsinriktade Siggemo utmanar redan nu Överkalix till nästa år då det handlar om att fördubbla igen. Spännande!

Vår webredaktör Stig-Arne Nordström jobbar för glatta livet med att få in så många bilder som möjligt från länets olika kommuner till Radioaktivs bildsida. Maila honom direkt för snabbast resultat: stig-arne.nordstrom@sr.se

Just nu längtar jag (och förmodligen även mina arbetskamrater) efter att duscha efter morgonens svettframkallande evenemang. Men jag hinner ändå förnimma ett stänk av vemod. Nu får ni vila från Callne & co några månader - och istället njuta av mina kompetenta morgonkollegor, medan jag verkar bakom kulisserna.

Detta är mitt tionde morgon-år hos Sveriges Radio Norrbotten, men den här våren sticker ut i min personliga radiohistoria. Att få växla radiovänner som "company" under 4 dagars intensivt morgonumgänge; det har berikat och vidgat min värld och jag hoppas och tror att de även gäller våra trogna morgonlyssnare.

Helt bakom kulisserna försvinner jag förresten inte. Om en dryg vecka ska jag på en spännande turné till Tornedalen då SR Norrbotten uppmärksammar det sverige-finska märkesåret, men då blir det under en annan tid på radiodygnet (förmiddagar).

Må så gott - och framför allt, tack alla trogna lyssnare, inte minst ni som engagerar er genom kommentarer, e-post och telefonsamtal och därmed ytterligare bidrar till programmets kvalitet och mina vidgade vyer. "Morgon med Callne & company" är tillbaks den 1 september. Tills dess, må väl! Kram, Lena Callne