Handboll

"Det kommer att vara krig"

På söndag kan förre Växjöspelaren Jonas Källman bli Champions League-mästare för tredje gången med sitt spanska lag Ciudad Real. Men inför finalreturen mot tyska Kiel, ligger Ciudad under med fem mål. Och därför kommer krävas något alldeles extra från Källman och hans lagkamrater.

–Det är ingen vänskapsmatch och det kommer inte att vara en vanlig match. Det kommer att vara krig, det kommer att vara sextio minuter stenhårt. Vi kommer att försöka stoppa dem ännu bättre i försvaret och de kommer ju inte att kliva undan, säger Jonas Källman.

Förlust i första finalmatchen för Ciudad Real med 39-35 mot tyska Kiel gör att utgångsläget är jobbigt för Källman och hans lag.

Men returen på söndag spelas i Spanien och därför räknar Jonas med ett ordentligt stöd från läktarna. För intresset finns i den relativt lilla staden tio mil söder om Madrid.

Uppskattat lag
Handbollslaget med världsstjärnor på nästan samtliga positioner är väldigt uppskattat, inte minst i år när klubben radat upp segrar både i serien, i cupen och nu kanske också i Champions League.

–Då hissas vi till skyarna, det är svårt att beskriva men det är en härlig känsla och förhoppningsvis kan vi knippa dem här med fem mål på söndag och vinna champions league, säger Jonas Källman.

"Allt kan hända"
Men segern är ju långt ifrån klar - snarare tvärtom. Kritikerna påpekar att det är fördel Kiel, även om Källman i det läget påminner om att det var underläge för Ciudad även inför förra årets avgörande final, och då vände man och vann.

–Om det är någpon som har räknat ut oss på förhand nu så tror jag det var ännu mer människor som räknade ut oss förra året när vi åkte till Kiel och hade underlägge med två bollar och spelade på bortaplan, så allting kan hända.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se