Warszawa

Jag bor alltså mitt i Warszawa Centrum på 22:a våningen! Jag vet att bilden inte är så bra, men det ösregnar och jag vågar inte öppna fönstret och stäcka ut kameran. I alla fall gör det reklam för Madonnakonsert på huset mittemot och det känns ju passande.

Jag är ju uppenbarligen dum i huvudet och trodde att de hade euro i Polen. Tågade iväg till bankomaten för att ta ut pengar och tog ut - vad jag trodde var - 100€. Alltså 100 zl. Motsvarande ungefär 250 spänn (eller 240 - vet inte riktigt). I alla fall var det bara trycka in kortet igen och ta ut mer. Oavsett insåg jag att jag inte hade en aning om vad en zl står i och hur mycket jag skulle betala för t ex taxi in till hotellet etc (i ösregn och sen timme kände jag att buss just nu inte var ett alternativ). Jag grep en kille, visade hotell och adress och hoppades på det bästa. Taxametern stod på 4 när han plockade upp mig och slutade på 42 zl. Jag betalade och tänkte att det här kan vara 30 spänn eller 600 spänn - jag har ingen aning. 500 var maxbeloppet att ta ut på bankomaten, så utifrån det kunde man väl anat något.

I alla fall - efter efterforskning - kändes inte 100 spänn för taxi från flygplatsen så jobbigt. Här är stora breda gator, stora höga hus och jag bor precis vid Kulturpalatset. Ashett. Förutom regnet känns Warszawa alltså mycket mycket bra. Precis som jag gillar't. Internet på rummet dessutom. I morgon ut och göra stan - eller rättare sagt ut och göra två intervjuer.