Mordmisstänkt häktad

Den 20-årige man som misstänks för mordet på en 26-årig kvinna i stadsdelen Lambohov i Linköping häktades under eftermiddagen. Han nekar till brott. Åtal ska vara väckt 12 juni. Kvinnan kommer från Karlstad.

Av häktningsframställan framgår att mannen förhördes klockan åtta i går morse och anhölls en timme senare av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Åklagare Britt-Louise Viklund anser att det finns risk att 20-åringen försvårar utredningen och har möjlighet att undanröja bevis om han försätts på fri fot. Därför vill Viklund nu att mannen häktas av Linköpings tingsrätt.

Mannen har förhörts av polisen under förmiddagen. Hans advokat Gunnar Bengtsson träffade 20-åringen i arresten i går kväll. - Han förnekar brott. Hur mår han? - Han mår förstås inte bra, det gör nog ingen som misstänks för mord. I övrigt vill jag inte närmare kommentera hans hälsotillstånd, säger Bengtsson.

Häktningsförhandling kommer att ske under eftermiddagen i Linköping. 20-åringens sambo, en 18-årig kvinna, anhölls i går misstänkt för skyddande av brottsling. Om hon kommer att begäras häktad eller släppas på fri fot är ännu oklart.

- Hon är fortsatt anhållen. Förhör pågår just nu, sedan kommer åklagaren fatta beslut om hon kommer begära henne häktad eller inte, säger Robert Kalmendal, kriminalkommisarie vid Linköpingspolisen.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se
Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se