Misshandlad 57-åring berättar - det var ett betällningsjobb

En 57-årig företagare blev i måndags morse brutalt nedslagen med ett järnrör vid sitt hem i Hartungviken på Alnö utanför Sundsvall. 57-åringen fick bland annat benet avslaget och allvarliga skador på både huvudet och armar. En 24-årig man greps senare och är nu häktad misstänkt för försök till mord.
-- Han slog och slog. Han var ute efter att döda mig, säger 57-åringen till SR-Västernorrland.

Det var tidigt i måndags morse, vid Hartungviken på södra Alnö, då 57-åringen skulle gå ut och hämta tidningen som han blev överfallen av en man beväpnad med ett järnrör. 57-åringen slogs ner till marken och fick sedan ta emot ett 15-tal slag över hela kroppen. Mannen fick föras till sjukhus med, bland annat, ett avslaget ben och skador på både huvudet och armarna.

När 57-åringen överfölls skrek han efter hjälp, hans sambo hörde ropen och sprang till platsen. Först då slutade slagen och gärningsmannen flydde till skogs. Senare under måndagen greps en 24-årig man misstänkt för dådet och han har nu också häktats.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och han är häktad på den brottsmisstanken, säger chefsåklagare Bertil Månsson.

Företagaren själv tror sig veta varför just han blev överfallen. De uppgifterna har han lämnat till polis och åklagare. Han menar att dådet var ett beställningsjobb.

– Jag har förstått att det var en lejd mördare som var i farten, säger 57-åringen.

Hur mår du idag efter det som hänt?

– Idag så mår jag bra efter omständigheterna. Jag har ju livet i behåll, säger 57-åringen till SR-Västernorrland.

Christer Suneson
christer.suneson@sr.se