Mathistorier från lyssnarna

Här kommer några av de sms som skickats in på morgonens ämne, gammal mat:

Hej! Jag drack 3 år gammal Cola och chips, båda va oöppnade och kände direkt på smaken att nåt var vajsing. Men jag överlevde haha

Jag hade ett ragg hemma som ville stanna på frukost dagen efter. Jag bjöd henne på sex månader gammalt bröd. Jag själv åt inget.
Magnus

Jag älskar brie ost. En gång hade en brie i min kyl fått ett nytt lager mögel, och jag bara: äh det är nog ingen fara, skar bort lite och mumsade på. Det va inte ett bra beslut, efter typ 2 timmar kom det upp.
Usch! /mary

Jag drack en mjölk i lördags som var elva dagar efter utgånget datum den smakade inte konstigt
/ Andreas

jag gav min bonusdotter gammal potatisgratäng en gång. Hon klagade på att det inte var gott men jag sa till henne att hon skulle äta upp och sluta tjata, när jag själv smakade så kände jag att grädden i den hade surnat. Vi mådde inte så bra sen och jag fick världens skuldkänslor för hon hade ätit allt
Anonym

När jag städade min källare så hittade jag HjortronSylt som bästföre datumet var för tio år sedan men det var Vakum packat så det såg faktiskt bra ut men jag skulle aldrig testa det
mvh daniel

hade precis flyttat hemmifrån, uppfostrad att det bara är att ta bort mögelt och käka resten.. Funka absolut inte på köttfärsen som blivit grön. 5 dagar bodde jag på toan med en hink i händerna, om ni fattar, båda ändorna liksom..

hej vi skulle äta fiskpinnar en dag, och då hade vi alltid sådan där citronsaft. En dag fick jag för mig att kolla utgångsdatumet . Det var då 2002 :-0 och året var 2007. Men det smakade citron så vi fortsatte använda den tills den tog slut.
Mvh björn :-)

god morgon världens härligaste gäng! Var hemma hos en vän igår o skulle grilla lite korv. När vi letade efter tillbehören hittade vi en burk rostad lök som var i formen av klump. Min vän kollar lite suspekt på klumpen, varpå han sen slår burken mot kylskåpet o lyckas pulverisera innehållet.. Löken gickut 2006. Han åt, men magknip var ett faktum.
Puss på er mvh john

har en kompis som åt en tallrik fil som var typ 3 månader gammal, skum konsistens innan han rörde ihop det med en matsked och åt upp det, Henrik heterhan och gjorde detta på Munkagårdsgymnasiet, en ganska äcklig människa faktiskt.. :-)
MVH Johan Morgonpasset

jag råkade Av misstag stoppa i mig en kyckling som legat i frysen där datumet gått ut för två år sen. Jag blev sjuk:-) skrapa av lite mögel från syltå annat e väl inte så farligt. Ha de
/ johan

igår åt jag tomatchutney som enligt datumet gått ut för två år sedan. Den var jävligt god!
-kristofer

jag hittade kokt skinka i mina föräldrars kyl, och la på mackan. Tyckte det smakade lite konstigt och att de små svarta prickarna var skumma men jag tänkte inte mer på det förrän pappa frågade vem som ätit från skinkan han räddat ur soporna och tänkte ge till hunden.
/Simon 

Sockerbitar som gått ut 1989 som låg i en förförpackning i en fjällstuga. Alltså 19 år efter utgångsdatum. Vi hade vandrat några dagar och var galet sugna på socker.
Emil.