Strängnäs

350 vill ha Löts bassäng kvar

Protesterna växer mot att Landstinget sagt upp hyresavtalet för rehabiliteringsbassängen på Löt i Strängnäs. Tusentals namnunderskrifter finns nu på protestlistor i hela Strängnäs. De cirka 350 patienterna i Strängnäs och Mariefred, som idag använder bassängen för rehabilitering ska istället få sin behandling på Mälarsjukhuset. 

Förändringen berör bland andra reumatiker och neurologiskt handikappade som från o med årsskiftet får åka till Mälarsjukhuset för sin behandling istället för att som idag kunna få den på Löt i Strängnäs. Hasse Pettersson från Härad är en av dom som besöker bassängen på Löt i Strängnäs och han vill inte åka till Eskilstuna.

– Det blir svårt att ta sig dit för många som saknar körkort, och bussförbindelserna stämmer inte från Åker och Mariefred, så jag hoppas att det blir kvar, säger Hasse Pettersson.

Landstinget tycker inte att bassängen uppfyller kraven på kvalitet och miljö, hyreskostnaden anses också för hög. Sylvi Tillberg, badmästare för bassängen tror att patienterna kommer bli lidande.

– Många använder idag färdtjänst, och då blir det lite problem, och frågan är om Mälarsjukhuset har plats för alla. Jag tror att många inte kommer att kunna fortsätta och då kommer de att må mycket sämre, säger Sylvi Tillberg.

Landstinget planerar, enligt landstingsrådet Jörgen Danielsson, (S), att bygga en ny simbassäng i centrala Strängnäs, men det kan ta flera år innan en sådan kan stå klar. Jörgen Danielsson säger att dörren inte är helt stängd ännu för att förlänga avtalet med bassängen på Löt. 

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se