Efter Tre måndagen den 1 juni

Mycket kraft i Efter Tre i dag, kraftkarl som lyfter tungt, kraftkarl som inte räds lejonbrottning och kraftkatt som kom tillbaka, efter en och en halv månad ute på Sundsvalls gator och torg. Vi träffar också länets mest internationella journalist (vi törs kalla honom så) och tar tempen på Socialdemokraternas repskap i Sundsvall som hålls i kväll.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: S svänger? Efter att ha sagt nej - ser det ut att bli ja till äldreomsorg i delvis privat regi i Sundsvall. Socialdemokraterna sätter ner foten ikväll - och vi kollar läget inför mötet. Förre ordföranden i arbetarekommunen Olle Åkerlund i studion.

15.14: Staden Sundsvall översvämmas av drakar - och nu tar vi det ett steg till... En dricksvattenfontän från drakens mun! Vem vågar vara mun mot mun med besten för att släcka törsten... (rep Christer Jonasson)

15.37: Kraftkarl? Marcus Andersson tog brons i bänkpress-VM som avgjordes i helgen i Luxemburg. Hur många kilo han lyft och magin i sporten hör du honom själv berätta (studio).

15.45: Kraftkarl 2? Vår reporter Lennart Sundwall blev biten i rovdjurshägnet för några år sedan - nu har han stirrat det vilda i ögonen igen när han stiftat bekantskap med Junsele djurparks nyförvärv: två vita lejonungar.

15.52: Kraftkatt! Efter tres poducent Mikael Andersson berättade för en och en halv månad sedan att familjens katt Mosja råkat följa med i grannens bil och smitit ut i Sundsvall. Kattrackarn förefaller ha levt ett hårt stadsliv sedan dess - men har mirakulöst återfunnits. Hör den hjärtknipande historien om bondkatten som skaffat sig ny pondus efter att trampat asfalt en tid.

16.12: Krigets skildrare. Frilansjournalisten Urban Hamid har nyligen kommit hem från Sri Lanka - nu planerar han flytt till Pakistan. Vad som driver honom - och om Västernorrland skulle behöva en utomstående journalist för att skildra vår vardag (studio).

16.30: Varför läsa i tidningen i morgon - det du kan höra i radion idag? Länsnyheterna sammanfattar nyhetsläget i länet.

16.45: Nyheter från Sverige och världen från Sveriges Radio.

17.05: Upplopp för EU-parlamentsvalet. Nu samlar vi ett par av de mindre partierna. Sverigedemokraterna (som finns i flera kommunfullmäktigen i länet) och Piratpartiet (som pekas ut i opinionsundersökningar att ha vind i seglen). Du hör de lokala kandidaterna Johnny Skalin (Sundsvall) och Rickard Olsson (Östersund).

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se )
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57
Reporter: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)