Gällstad

Tjuvarnas byte - dyra skjortor

Uppdaterad 16:10
Kläder för cirka 75 000 kronor stals vid ett inbrott i klädaffären GY-butiken i Gällstad i natt. 
Tjuvarna visste vad de var ute efter.

Tjuvarna slog till mot butiken strax innan klockan fyra i morse. Lars-Erik Göthager som äger butiken tillsammans med sin bröder säger att vittnen som bor i närheten såg fyra till fem män, maskerade i rånarluvor och mörka kläder, krossa rutorna och ta sig in i butiken.

– De hade bilar utan registreringsskyltar och verkade aggressiva och högljudda, säger Lars-Erik Göthager.

Väl inne i butiken tog de sig vidare till avdelningen för exklusiva herrskjortor - en avdelning som länsades. Lars-Erik Göthager som äger butiken tillsammans med sina bröder säger att värdet på det stulna kan uppgå till cirka 75 000 kronor.
Butiken har varit utsatt tidigare, men några nya larm är inte aktuella.

– Nej, larm har vi ju - inte kopplade till polisen visserligen, men det är inte aktuellt heller. Vi är snabbare på plats själva, säger Lars-Erik Göthager.

Stefan Gustafsson, platschef för Polisen i Ulricehamn och Tranemo, tror att chansen att spåra tjuvarna är stor.

– Dels var en patrull på plats inatt och säkrade spår, och dels har vi en del vittnen. Vi hoppas att vi kan få fram tillräckligt med uppgifter så vi kan gå vidare, säger Gustafsson.

Under de senaste två åren har det varit 15 inbrott i butikerna i Gällstad. Den sista tiden har det varit längre mellan inbrotten och en orsak till det kan enligt polisen vara att ett flertal misstänkta personer kopplade till stölderna dömdes i höstas.

Men natten till tisdag hände det alltså igen, och Kent Andersson som är boende strax utanför Gällstad var upprörd.

– Det är rent för jäkligt att man inte ska kunna skydda sina saker utan hela tiden måste vara orolig fär sånt här - det är ju ingen engångsföreteelse tyvärr.

Vad tror du man kan man göra åt det?

– Det vill ju till att det finns mer poliser i rörelse, och att man bildar föreningar som tillsammans håller vakt på natten. Ordningsmakten kan ju inte vara överallt, säger Kent Andersson.

Silvia Rydberg
silvia.rydberg@sr.se

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se