Olle Bäckströms boktips v. 23

Två spännande böcker som inte är så svåra att ta sig igenom, även om den ena är ganska tjock. Det är Olles tips den här veckan. Båda böckerna handlar om unga människor som vågar och utmanar det okända och mystiska.

Eldmärkt av Joanne Harris
Det är 500 hundra år efter Ragnarök, jordens undergång. I den lilla byn vill man tro att magin, de gamla asarna och oknyttet är borta. Men den utstötta Maddy, född med eldrunans tecken, vet bättre. Det händer saker i bykrogens källare och Maddy upptäcker krafter som hon inte visste att hon hade. När sedan den mystiske vandraren Enöga med jämna mellanrum dyker upp i byn får hon lära sig mycket. Av honom får hon också uppdraget att hämta en skatt i underjorden. Men Enöga kan eller vill inte förklara vad det är för något hon ska hämta upp ur djupet…

Spelet av KG Johansson (lättläst)
John är ensam hemma på ön utanför Göteborg. Föräldrarna är bortresta i några dagar. John spelar ofta World of warcraft och äter mest pizza. Plötsligt, efter att ha spelat länge, väcks han mitt i natten. Någon okänd person säger åt honom att de ska träffas vid stranden kl. 4 som överenskommet. Vem var det? Någon som ringt fel? Någon som driver med honom? Han beslutar sig dock för att gå dit och möter där en man som överlämnar en påse. "Du vet vad du ska göra " säger mannen innan han försvinner. Det som finns i påsen ska komma att påverka John på ett kusligt sätt.