SAABS FRAMTID

Fyra kvar i jakten på Saab

Uppdaterad 16:11
Sveriges Radio Väst erfar att det just nu finns fyra spekulanter på Saab Automobile, detta då fler svenska finansiärer åter gett sig in i kampen.

Två huvudkandidater, svenska Koenigsegg och amerikanska Renco Group, har fått nygammalt sällskap av amerikanska Ripplewood samt ett svenskt konsortium, som båda höjt sina bud på Saab.

Koenigsegg, med säte i Ängelholm, ska tillsammans med ett konsoritum med finansiärer samt den norske entreprenören Bård Eker vilja köpa Saab. Detsamma vill investmentbolaget Renco Group göra – styrt av den omtalade miljardären Ira Rennert.

Dessa två anses vara huvudkandidater till att köpa Saab Automobile.

Men nu har alltså två tidigare kandidater åter gett sig in i leken. Dels rör det sig om amerikanska riskkapitalbolaget Ripplewood, som så sent som i morse ansågs vara ute ur bilden. Men framför allt rör det sig om ytterligare en svensk sammansättning av starka finansiärer – ett så kallat konsortium.

Detta efter att Ripplewood och de svenska finansiärerna nyligen höjt sina bud. Vad det kommer att betyda när det gäller Ripplewood är ännu oklart, men de svenska finansiärerna ska definitivt vara med och utmana.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00