solna

Internetupprop för öppen Hagapark

På internetsajten Facebook höjs nu röster för att Hagaparken i Solna ska fortsätta hållas öppen för allmänheten, även när kronprinsessan Victoria och Daniel Westling flyttar in på Haga slott.

Facebookgruppen "Keep the Hagapark free" kräver att parken inte blir en slags frizon för personer som inte har valts av folket.

En som har gått med i gruppen är oppositionsrådet i Solna, Johanna Graf (S).

– Det finns en oro för ett mer stängt Haga, en Hagapark som är full av Säpovakter, höga staket, taggtråd och kameror. Det viktigt att markera att vi måste hjälpas åt för att se till att det blir fortsatt öppet, för det är en pärla för alla. Inte bara Solnabor, utan alla stockholmare och alla svenskar, säger Johanna Graf (S).

Men du ser ingen risk då att det är blir lite av ett politiskt självmord att gå med i en sådan här facebook-grupp efteraom att kungafamiljen blir mer och mer populärt för varje dag som går?

– Jag tar inte avstånd från kungahuset, jag säger att Hagaparken inte ska ta avstånd från folket. Och det tror jag att både Viktora, Daniel, alla deras barn, Säpovakter och alla Solnapolitiker är överens om helt och hållet.

Björn Lindberg
bjorn.lindberg@sr.se